Відійшов у вічність видатний митець та надійний друг

22:50, 01.06.2020
Відійшов у вічність видатний митець та надійний друг

Мирослав Михайлович був вчителем багатьох відомих композиторів.

Шановні співвітчизники, прийміть мою скорботу і розділіть її. Сьогодні не вистачає слів, щоб передати смуток, який чорним крилом торкнувся нашу Україну!

 

Відійшов у вічність видатний митець та надійний друг – Мирослав Михайлович Скорик…

 

Мирослав Михайлович Скорик був і залишається одним з найяскравіших представників сучасного покоління композиторів. Його музика, поєднуючи в собі яскравий національний колорит і сучасну музичну техніку, увійшла до репертуару багатьох українських і зарубіжних виконавців і колективів.

 

Це, зокрема, «Гуцульський триптих» і «Карпатський концерт» для симфонічного оркестру, три фортепіанні та вісім скрипкових концертів, а також концерт для віолончелі з оркестром, сім партит для різних складів, дві сонати для скрипки і фортепіано, численні композиції для фортепіано, скрипки та камерних ансамблів. Широкої популярності здобула його “Мелодія” ля мінор, яка виконується в різних транскрипціях.

 

Мирослав Михайлович був вчителем багатьох відомих композиторів. Серед яких - Євген Станкович, Іван Карабиць, Ганна Гаврилець, Освальдас Балакаускас, Олег Кива, Віктор Степурко, Олександр Козаренко, Богдана Фроляк Віктор Теличко, Іван Небесний, Леся Горова, Володимир Зубицький та багато інших…

 

Сьогодні ми прощаємося з великою честю і совістю, яка була поруч нас. Мирослав Михайлович мав право сказати кожному з нас - і близькому, і далекому - багато слів, правильних і справедливих, бо він жив по честі, по совісті, по-Божому. І жив, перш за все, заради України. Його справи та музика говорять самі за себе.

 

Втрата кожної такої людини для України є такою, яку заповнити ніким. Ми можемо скільки завгодно говорити, що справа його буде продовжена, але заміни йому не буде. Це правда. Тому ми кажемо: земля йому пухом, вічна пам’ять і Царство Небесне.