Свобода завжди перемагає рабство і дурість

11:23, 04.12.2019
Свобода завжди перемагає рабство і дурість

Ця прекрасна пані - міністр транспорту і зв’язку Фінляндії Санна Марін, одна з найбільш вірогідних претенденток на посаду голови уряду своєї країни і одна з найбільш популярних політичних діячок Фінляндії. Їй усього 34 роки, але вона вже зробила блискучу кар’єру, вийшла заміж, народила доньку...


Але в її біографії є те, що робить її особливою - для нас, не для фіннів. Санна народилася у сім’ї, в якій вона була нікому не потрібною. І її виховала нова сім’я - дві прекрасні жінки, які кохали одна одну і зробили все для своєї доньки.


Так, Санна Марін виросла у лесбійській родині. У неї були дві мами. Які виховали чудову доньку і тепер мають чудову маленьку онуку.


Для багатьох українців це - й досі дикість. Як для фіннів і мешканців багатьох розвинених країн Заходу дикість - не розуміти таких простих речей, як право на кохання, право дати майбутнє дитині, яка може бути позбавлена цього майбутнього. Однак в мене немає жодного сумніву, що за кілька десятиріч Україна буде такою ж розвиненою і вільною країною, як Фінляндія.


Буде просто тому, що свобода завжди перемагає і рабство, і дурість - як би раби й дурні не пручалися б.

 

Віталій Портніков, 3 грудня 2019 року, Фейсбук