Заява про 90% українців без інтернету кумедна лише з першого погляду

10:10, 30.10.2019
Заява про 90% українців без інтернету кумедна лише з першого погляду

(фото: прес-служба президента України)

Вчорашня ситуація, коли на офіційних владних ресурсах нам повідомили, що 90% українців раніше не користувалася інтернетом, кумедна лише з першого погляду.
 
Насправді проблема набагато глибше і лежить радше в площині психології. Фройд би плакав.
 
Якщо проаналізувати риторику президента, прем’єра, депутатів-слуг, то можна взагалі дійти висновку, що "до Зеленського" Україна була якоюсь державою третього світу, де суцільна корупція і зубожіння. 
 
Де не лише не було інтернету, читати і писати не всі вміли.
 
З цього розряду, до речі, і заява Зеленського, що Україна це "Apple, що починає свій шлях в гаражі". 
 
Сильна метафора, але очевидно принизлива для тих, хто останні 28 років (а, за великим рахунком , набагато більше) робив нашу країну кращою і сильнішою. Виявляється, всі ці роки ми навіть з гаражу не виходили.
 
Як людина з першою історичною освітою, дозволю нагадати нашому Володимиру, ясне сонечко, Олександровичу та завзятому технократу Гончаруку - що вони лише епізод в багатолітній історії України. І ще навіть не відомо, якими словами цей епізод буде описаний. Поки-що прогнози не надто оптимістичні.
 
Також хотів би нагадати новоспеченим "лі куан ю" і "стівам джобсам", що Україна це така країна, в якій месії дуже швидко стають попередниками. А якщо увімкнути турборежим, то набагато швидше.