У Кривому Розі металурги скаржаться на масові перевірки від ТЦК

15:18, 20.07.2024
У Кривому Розі металурги скаржаться на масові перевірки від ТЦК

Металургійний комбінат «АрселорМітталКривийРіг» скаржиться на дії ТЦК. (facebook.com/ArcelorMittalUA)

Найбільший в Україні металургійний комбінат «АрселорМітталКривийРіг» зазнав масової перевірки робітників представниками місцевого ТЦК та СП 19 липня вранці.

 

Це затримало роботу комбінату, через що підприємство не змогло замінити робочу зміну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «АрселорМітталКривийРіг» у соцмережах.

 

Зокрема, у компанії повідомляють, що через дії ТЦК, частина персоналу не змогла дістатись до робочого місця, в результаті, не вдалось виконати своєчасний прийом-передачу робочої зміни, відбулась зупинка одного з ключових агрегатів прокатного виробництва і підприємство зазнало втрат з виробництва прокату.

 

«Вважаємо дії представників ТЦК демотиваційними і такими, які несуть загрозу подальшої зупинки виробничих підрозділів підприємства.

 

Сподіваємось, що ці процеси будуть впорядковані та враховуватимуть специфіку та важливість безперебійної роботи стратегічного підприємства, яке є найбільшою іноземною інвестицією в Україні та найбільшого гірничо-металургійного комбінату України», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що комбінат завжди діє в правовому полі та співпрацює з державними інституціями, зокрема і в сфері мобілізації. На сьогодні більше 3000 працівників захищають країну в лавах ЗСУ.

 

«167 наших колег поклали своє життя за свободу і незалежність країни», - додають у пресслужбі.

 

За інформацією компанії, процеси бронювання на підприємстві відбуваються прозоро і згідно з законодавством.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони підрахувало, що майже 4,7 мільйони громадян України оновили свої облікові дані з 18 травня до 16 липня.