Червоний хрест України запевняє, що рятує людей на Херсонщині у режимі 24/7

14:06, 08.06.2023
Червоний хрест України запевняє, що рятує людей на Херсонщині у режимі 24/7

Понад 50 волонтерів УЧХ, разом із рятувальними службами продовжують евакуйовувати людей. (facebook.com/RedCrossUkraine)

Український Червоний хрест публічно відмежувався від міжнародного керівництва організації і спростовує заяву президента Зеленського, який заявив, що волонтерів Червоного Хреста немає на Херсонщині.

 

Як інформує Україна молода, свою офіційну позицію на заяву глави держави Червоний хрест України оприлюднив у соцмерержах у четвер.

 

Також організація оприлюднила світлини порятунку людей волонтерами ЧХУ після підриву Каховської ГЕС.

 

«У відповідь на звинувачення хочемо ще раз наголосити, що Український Червоний Хрест не має доступу до територій непідконтрольних Україні, оскільки ми українська гуманітарна організація, яка може проводити свою діяльність згідно з українським законодавством і виключно на території підконтрольній Україні», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що після того, як російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, волонтери Українського Червоного Хреста відразу почали евакуацію людей, в тому числі маломобільних, з територій підконтрольних уряду України. Евакуація проводилася спільно з ДСНС України та Національною поліцією України.

 

"Ми продовжуємо роботу 24/7, бо для нас головне — врятувати життя людей", - запевняють в організації. 

 

 

Зокрема, понад 50 волонтерів УЧХ, разом із рятувальними службами продовжують евакуйовувати людей: наразі евакуйовано 140 людей, серед яких більшість — маломобільні. Людей доправили до місць тимчасового розміщення і організували доставку продуктів харчування та питної води.

 

Крім того, понад 200 волонтерів Українського Червоного Хреста в Миколаївській, Херсонській областях у місцях тимчасового розміщення евакуйованих та на вокзалах надають гуманітарну допомогу постраждалим: питну воду, продукти харчування, одяг. За потреби також надають першу допомогу та першу психологічну допомогу.

 

«Ще раз наголошуємо, що Український Червоний Хрест — це українська гуманітарна організація, в якій співробітники та волонтери — українці. Ми допомагаємо людям у всіх надзвичайних ситуаціях, в першу чергу тим, хто найбільше потребує допомоги. Дотримуючись законодавства України, наші волонтери допомагають лише на підконтрольних Україні територіях», - додають в організації.

 

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими окупантами Каховської ГЕС. За його словами, попри те, що трагедія сталася у ніч на 6 червня, ані ООН, ані Червоного Хреста "там немає", хоча вони "мають першими рятувати життя", оскільки саме для цього й були створені ці структури.

 

Як повідомляла «УМ», 8 червня Зеленський провів нараду на Херсонщині щодо ліквідації наслідків теракту на Каховській ГЕС.