Млява реакція світу на підрив Каховської ГЕС штовхає путіна до ще гірших злочинів - МЗС

10:58, 08.06.2023
Млява реакція світу на підрив Каховської ГЕС штовхає путіна до ще гірших злочинів - МЗС

Команду на підрив Каховської ГЕС було дано саме з кабінету пітіна.

За підрив Каховської ГЕС нових каральних заходів проти кремля не було.

 

Як інформує УМ, про це 8 червня у Twitter повідомив заступник глави МЗС Андрій Мельник.

 

Він звернув увагу, що після того, як росіяни увійшли у "новий вимір" війни з підривом дамби Каховської ГЕС, світова громадськість висловила лише занепокоєння.

 

"Але нових каральних заходів проти Кремля не було. Це пожежонебезпечно. Це може підштовхнути Путіна до ще гірших злочинів", - наголосив Мельник.

 

Нагадаємо, що вранці 6 червня стало відомо, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву повністю зруйновано машинний зал, станція не підлягає відновленню.

 

У регіоні розпочато евакуацію. Затопити може 80 населених пунктів. Загалом у критичній зоні на правому березі Дніпра перебувають 16 тис. людей.

 

Підрив Каховської ГЕС загрожує тимчасово окупованій Запорізькій атомній станції, проте зараз ситуація під контролем. Також підрив може спричинити дисбаланс в енергосистемі України. Поля на півдні України можуть перетворитися на пустелю.

 

За даними української розвідки, ніхто, крім Росії, не мав технічної можливостіпідірвати ГЕС. Видання NYT опитало експертів і теж дійшло висновку, що станцію підірвали зсередини. В телеграм-каналі 205 мотострілецької бригади РФ, яку підозрюють в підриві дамби, про мінування ГЕС і можливість підриву писали ще в жовтні 2022 року.

 

Кремль твердить, що росіяни нібито не причетні до підриву Каховської ГЕС, і покладає всю відповідальність на українців.

 

Як повідомляла УМ, Україна передала суду в  Гаазі докази про теракт на Каховській ГЕС.