«Доречно для Дня дурнів»: Борель про головування Росії в Радбезі ООН

07:51, 02.04.2023
«Доречно для Дня дурнів»: Борель про головування Росії в Радбезі ООН

У ЄС назвали головування росії в Радбезі ООН доречним 1 квітневим жартом

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав оголошене головування Росії в Раді Безпеки ООН доречним для 1 квітня - Дня сміху.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у Twitter.

 

«Сьогоднішнє головування Росії в Раді Безпеки ООН доречно для першоквітневого Дня дурнів. Незважаючи на те, що Росія є постійним членом Ради Безпеки, вона постійно порушує саму суть правових рамок ООН», –зазначив він.

 

Чиновник наголосив, що Європейський Союз виступить проти будь-яких зловживань з боку російського головування.

 

Як повідомляла УМ, 1 квітня Росія вступила на пост голови в Раді Безпеки ООН. 

 

Напередодні Естонія, Латвія та Литва спільно виступила проти російського головування. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс привітав рф, підкресливши, що чекає "енергійних дискусій за пропозицією України щодо призначення ваших військових кораблів".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ця подія показує "повне банкрутство таких інститутів", як Радбез ООН. Він додав, що ця новина абсурдна і деструктивна.

 

Раніше цього тижня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав головування росії в радбезі ООН поганим жартом,  бо вона веде колоніальну війну, а її лідер - воєнний злочинець, якого розшукує МКС за викрадення дітей.