Московія головуватиме в Раді безпеки ООН протягом квітня

10:35, 01.04.2023
Московія головуватиме в Раді безпеки ООН протягом квітня

Попри численні заяви виключити Росію з членів Ради безпеки ООН, рф головуватиме впродовж квітня (Фото з відкритих джерел)

Росія впродовж квітня 2023 року головуватиме у Раді безпеки ООН. За умовами ротації вона змінить Мозамбік.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба ООН у Twitter.

 

«Росія приймає на себе головування за умовами черговості у Раді безпеки у квітні місяці»,- йдеться у повідомленні.

 

Раніше посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Росія не має бути постійним членом Ради безпеки ООН. За її словами, під час свого головування Москва може просувати дезінформацію проти України, США та інших країн.

 

Зазначимо, що Рада Безпеки ООН є міжнародним органом, відповідальним за підтримку миру. До нього можуть надходити скарги від країн, Рада голосує та приймає рішення з питань безпеки, яким зобов'язані слідувати інші члени ООН.

До складу Ради входять 10 ротованих і п'ять постійних членів, включаючи Росію, Великобританію, Францію, США та Китай, які мають право вето. Москва має очолити виконавчий орган із 1 квітня на місяць, замінивши Мозамбік.

 

Нагадаємо, Україна закликала процедурно загнати країну-агресорку в кут і не дати можливості просувати неправдиві наративи про війну проти України.

 

Як повідомляла УМ, під час пленарного засідання 16 лютого Європейський Парламент підтримав поправку в резолюцію до річниці початку агресії рф проти України, що закликає до подальшого посилення міжнародної ізоляції росії, зокрема її виключення із складу Ради Безпеки ООН.