Як смачно приготувати курчат з грибами за галицьким рецептом
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
Борщ з кількою (ютуб-канал Костянтина Грубича)
Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт. У місті Решетилівка, що на Полтавщині, такою стравою вважається борщ із кількою в томаті.
Місцева журналістка Людмила Дядченко знайшла час для ютуб-каналу Костянтина Грубича, аби навчити сучасних господинь премудростям традиційної кухні.
Інгредієнти:
- вода - 3 л;
- цибуля - 2 шт.;
- морква - 1 шт.;
- цукор - 1 ст. л.;
- картопля - 4 шт.;
- капуста - половина головки;
- олія - 2 ст. л.;
- помідори - 5-6 шт.;
- «Кілька у томаті»;
- консервована квасоля.
У каструлю з холодною водою всипте покришену цибулину й поставте на вогонь. Як тільки борщ закипить, додайте дрібно порізану картоплю, а згодом – лавровий лист і горошок чорного перцю.
Далі потріть велику морквину, розділивши подрібнену масу на дві частини. Одну вкиньте до каструлі сирою, а іншу викладіть на сковорідку для приготування засмажки. Сюди ж додайте цибулю.
Як тільки овочі підрум’яняться, з’єднайте їх з перетертими свіжими помідорами, цукром і сіллю, після чого добре протушкуйте.
Коли картопля буде майже готовою, пора додавати порізаний солодкий перець, тонко покришену капусту, консервовану квасолю і засмажку.
Дочекайтеся поки борщ знову закипить, висипте з банки кільку та ще трішки проваріть.
Ця страва стає особливо смачною після того, як добре настоїться.
Дивіться також оригінальний рецепт супу.
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>
Річкову рибу, виявляється, можна приготувати без борошна, максимально зберігши її натуральний смак >>