Приготуйте негайно: рецепт смачнючого борщу з кількою

12:01, 23.04.2022
Приготуйте негайно: рецепт смачнючого борщу з кількою

Борщ з кількою (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт. У місті Решетилівка, що на Полтавщині, такою стравою вважається борщ із кількою в томаті.  

          

         Місцева журналістка Людмила Дядченко знайшла час для ютуб-каналу Костянтина Грубича, аби навчити сучасних господинь премудростям традиційної кухні.

               

         Інгредієнти:

 

-  вода         -  3 л;

-  цибуля     -  2 шт.;

-  морква     -  1 шт.;

-  цукор       -  1 ст. л.;

-  картопля  -  4 шт.;

-  капуста     -  половина головки;

-  олія           -  2 ст. л.;

-  помідори  -  5-6 шт.;

-  «Кілька у томаті»;

-  консервована квасоля. 

 

         У каструлю з холодною водою всипте покришену цибулину й поставте на вогонь. Як тільки борщ закипить, додайте дрібно порізану картоплю, а згодом – лавровий лист і горошок чорного перцю.

 

         Далі потріть велику морквину, розділивши подрібнену масу на дві частини. Одну вкиньте до каструлі сирою, а іншу викладіть на сковорідку для приготування засмажки. Сюди ж додайте цибулю.

 

         Як тільки овочі підрум’яняться, з’єднайте їх з перетертими свіжими помідорами, цукром і сіллю, після чого добре протушкуйте.

 

         Коли картопля буде майже готовою, пора додавати порізаний солодкий перець, тонко покришену капусту, консервовану квасолю і засмажку.

 

         Дочекайтеся поки борщ знову закипить, висипте з банки кільку та ще трішки проваріть.

 

         Ця страва стає особливо смачною після того, як добре настоїться.

 

         Дивіться також оригінальний рецепт супу.