Рецепт ароматного курчати у часниковому соусі

12:16, 17.04.2022
Рецепт ароматного курчати у часниковому соусі

Курча у часниковому соусі (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Грузинська кухня завоювала наші симпатії так давно, що її пора вивчати більш ретельно. Принаймні на таку увагу заслуговують страви, готування яких не потребує особливих кулінарних здібностей.

 

         Один з таких рецептів залишив на ютуб-каналі Костянтина Грубича  шеф-кухар Гурам Гергедава. Курча у такий спосіб запікають у гірському селі Шкмері, тому страва отримала назву «Шкмерулі».

 

         Інгредієнти:

 

-  курча                -  600 г;

-  молоко (вода)  -  180 мл;

- часник               -  1 головка;

- олія                   -   30 мл;

- сіль                   -  за смаком.

 

         Розріжте курча посередині грудної клітки і розправте обидва краї так, аби тушка стала пласкою. Далі м'ясо посоліть і поперчіть за смаком, після чого викладіть на змащену олією сковорідку, придавивши гнітом.

 

         Курча необхідно обсмажити з обох боків до золотистої скоринки. Потім акуратно викладіть тушку на блюдо, розріжте її на 6-8 порційних шматочків і залийте готовим соусом. Для повної відповідності грузинським традиціям, постарайтеся візуально не змінювати форму птиці.

 

         Соус «Шкмерулі» готується ще простіше. У сковорідку, де смажилося м'ясо, налийте воду або молоко, додайте подрібнений часник і доведіть до кипіння. Вже за кілька хвилин матимете шанс переконатися у тому, що так швидко курча ви не готували ніколи.

        

         Дивіться також рецепт великого жашківського деруна з м'ясом.