Незабутня смакота: рецепт великого жашківського деруна з м’ясом

12:01, 09.04.2022
Незабутня смакота: рецепт великого жашківського деруна з м’ясом

Великий жашківський дерун з м’ясом (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Двома дерунами, виявляється, можна нагодувати усю родину, якщо до картопляного фаршу додасте м’ясний і познайомитися з особливостями кухні Черкаського регіону.

 

          Звичну страву на жашківський манер приготувала для глядачів ютуб-каналу Костянтина Грубича пані Ольга Маньківська. Цю оригінальну запіканку ви неодмінно захочете приготувати ще раз.

 

         Очищену і порізану на шматочки картоплю подрібніть у блендері  разом з цибулею. Потім додайте 2 яйця, 3 ложки борошна, сіль, мелений перець і добре перемішайте.

 

         На гарячу, змащену олією сковорідку з об’ємним дном викладіть одну частину фаршу так, аби він рівномірно покрив усю поверхню. Як тільки низ підпечеться, акуратно переверніть млинець на інший бік. У такий же спосіб приготуйте й другий дерун.

 

         Для м’ясного фаршу пані Ольга радить брати свинину, але це може бути і курятина, і яловичина. Готують його з додаванням цибулі, солі та перцю. Любителі грибів можуть підсмажити ще й трішки шампіньйонів.

 

         Як тільки млинці охолонуть, покрийте усю їхню поверхню м’ясом і скрутіть у формі рулету. Зверху жашківські деруни поливають сметаною, до якої слід додати трохи солі та улюблену приправу. Пані Віра радить обрати у даному випадку спеції для м’ясних страв. Якщо ваша сметана дуже густа, її слід трішки розвести водою.

 

         Випікають рулети протягом 30 хвилин при температурі 190 градусів. Потім вийміть деруни з духовки, притрусіть їх зверху тертим сиром і ще потримайте на вогні 10 хвилин.

 

         Нарізані шматочки особливо добре смакують із свіжою зеленню.

 

          

 

Дивіться також рецепт оригінальних печінкових млинців.