Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Борщ (Ютюб-канал Костянтина Грубича)
Весняне тепло завжди вносить серйозні корективи у наше щоденне меню, тому за тиждень-другий багатьом захочеться знайти альтернативу навіть традиційній гарячій юшці. Любителі кулінарних експериментів вже готові поділитися своїми новинками, здивувавши несподіваним поєднанням інгредієнтів.
Результат одного з таких пошуків презентував на своєму ютюб-каналі Костянтин Грубич. Цей бюджетний варіант фактично пісного борщу радує ситністю і оригінальним смаком.
Інгредієнти:
- сироватка - 2 л;
- пшоно - 3 ст. л.;
- масло - 2 ст. л.;
- буряк - 2 шт.;
- морква - 2 шт.;
- борошно - 1 ст. л.;
- сметана - 2 ст. л.
Перед готуванням страви треба виконати три важливі дії – замочити на 5 годин пшоно, запекти у духовці буряк та відварити у воді моркву. А далі все дуже просто.
Висипте до каструлі з сироваткою крупу і поставте на вогонь.
Тим часом беріться за овочі. Спочатку трохи підсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю, а потім почергово додайте до неї покришений буряк та моркву. Процес тушкування усіх інгредієнтів триватиме хвилин 5. Засмажку відправте до каструлі як тільки закипить сироватка. Пшоно буде готовим приблизно за 20 хвилин.
Далі змішайте борошно та сметану, заправте ним борщ і проваріть ще 5 хвилин. Сіль та перець додавайте за смаком. Подрібнену зелень краще класти безпосередньо у тарілку.
Ця страва ідеально смакує як гарячою, так і холодною. А ще вона дуже смачна і ситна.
Дивіться також, як на хуторі у рівненському лісі грибну юшку варять.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>