Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Рогалики з вишнями по-львівськи (ютуб-канал Костянтина Грубича)
Свято свіжих ягід вже не за горами, тому настав час дістати із морозильних запасників усі тогорічні вишні. Весною вони здаються особливо смачними.
Якщо ви цінуєте кулінарні традиції і маєте час для випічки, то варто спробувати вишневі рогалики від писанкарки, журналістки, дослідниці галицької кухні, авторки кулінарних книжок, зокрема бестселера «Медове печиво» Віри Манько. Усі подробиці приготування фруктового десерту – на ютуб-каналі Костянтина Грубича.
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 2 склянки;
- маргарин - 1 пачка;
- жовтки - 2 шт.;
- білки - 1 шт.;
- сметана - 0,5 склянки;
- цукор - 1 ч. л.;
- оцет - 1 ч. л.
- вишні - заморожені або консервовані.
Інгредієнти для начинки:
- білок - 1 шт.;
- цукор - 0,5 склянки;
- вишні - заморожені або консервовані.
Замісіть тісто, подібне до листкового, додавши чайну ложку оцту, після чого відправте його на 12 годин до холодильника.
Далі із тіста слід сформувати товсту продовгувату ковбаску, розділити її на 8 рівномірних частин і розкачати так, аби утворилися тонесенькі круглі листи.
Далі кожен пласт необхідно розрізати навхрест, а потім ще раз, отримавши 8 трикутників.
Начинка у цих рогаликах теж особлива. Для того щоб вишневий сік не витікав із тіста, пані Віра порадила на товстішу частину трикутників вилити по одній чайній ложці білків, збитих із цукром. А вже потім на цю масу викласти по три вишеньки. До речі, білки після випікання матимуть смак фруктового безе.
Ліпити рогалики дуже просто. Для цього двома краями ширшої частини тіста накрийте начинку, а потім акуратно скачайте у бік вужчої.
Після випікання до рум’яного кольору, кожну трубочку слід щедро посипати цукровою пудрою.
Дивіться також рецепт ніжних вафельних трубочок зі смачним кремом.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>