Як смачно приготувати курчат з грибами за галицьким рецептом
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
Банош (Смачна країна з Костянтином Грубичем)
Будь-яка відома національна страва має чимало рецептів, що є фантазійною спробою кухарів урізноманітнити її автентичний смак. Але ніколи не завадить познайомитися з давнім оригіналом.
Ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» пропонує повернутися до витоків і зварити справжній гуцульський банош.
Інгредієнти:
- сметана - 400 г;
- кукурудзяне
борошно - 200 г;
- вода - 50 г;
- сіль - за смаком.
Це блюдо краще готувати на кострі, аби воно добре пропахло димком. Втім, умови простої кухні теж підійдуть.
Влийте домашню жирну збирану сметану у чугунок, додайте трішки води та дрібку солі і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
Потім невеликими порціями всипте кукурудзяне борошно й продовжуйте розмішувати до тих пір, поки страва не загускне. Як правило, цей процес займає 5-7 хвилин, в залежності від якості інгредієнтів.
Банош буде повністю готовий, коли на його поверхні почне з’являтися жир від сметани. Їсти його потрібно обов’язково гарячим.
Читайте також, як приготувати вареники з яєчнею із тіста на кефірі.
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>
Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт >>