«Полтавська кухня»: як приготувати вареники з яєчнею із тіста на кефірі

08:01, 03.03.2022
«Полтавська кухня»: як приготувати вареники з яєчнею із тіста на кефірі

Вареники з яєчнею із тіста на кефірі (Смачна країна з Костянтином Грубичем)

         Якщо ви навчилися готувати вареники з усіма традиційними начинками, то саме час спробувати щось новеньке.

        

         Ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем»  здивував рецептом, де традиційне полтавське тісто «заправлене»…яєчнею із зеленню.

 

                Інгредієнти для тіста:

 

- яйця             - 1 шт;

- кефір            - 350 мл;

-  борошно      - 570 г;

- сіль              - 0,5 ч. л;

- сода             - 1 ч. л.

 

 

         Інгредієнти для начинки:

 

- зелень                  - 100 г;

- яйця                      - 2 шт.

 

        

         Секрет унікальності полтавських вареників криється у правильному приготуванні тіста.

 

         Для цього погасіть у кефірі (обов’язковий інгредієнт!) соду, додайте яйця, сіль, борошно і вимішуйте все до того часу, поки м’яка еластична маса  перестане липнути до рук.

 

         Начинка готується ще простіше. Поріжте свіжу улюблену зелень (кріп, петрушка, кінза і т.д.), підсмажте її на сковорідці, а потім сюди ж вилийте збиті із дрібкою солі яйця. Омлет постійно помішуйте до його повної готовності.

 

         Розкачайте тісто на столі, виріжте рівненькі варяниці і начиніть їх яєчнею. Така страва добре смакує як з маслом, так і сметаною.    

 

         Читайте також рецепт оригінальних печінкових млинців.