Як смачно приготувати курчат з грибами за галицьким рецептом
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
Скумбрія (Готуйте смачно з Марією Макарчук)
Порівняно недорога риба легко набуває вишуканого смаку, якщо до неї підібрати правильні інгредієнти.
Особливостями кулінарного чаклування поділився ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».
Інгредієнти:
- скумбрія - 2 шт;
- оцет (9%) - 100 мл;
- олія -150 мл;
- аджика - 2 ст. л;
- цукор - 15 г;
- сіль - 10 г;
- цибуля - 3 шт.
Спочатку готується маринад. Для цього перемішайте у каструлі олію, оцет, сіль, цукор та аджику, доведіть до кипіння й залиште вихолоняти.
Скумбрію необхідно ретельно очистити від нутрощів і кісток. Не пропустіть також чорну плівку, щоб риба не гірчила. Далі розріжте кожну тушку уздовж на дві частини, ретельно промийте і висушіть паперовим рушничком або серветкою.
На дно лотка спочатку викладіть шар подрібненої цибулі, а потім дві половинки однієї риби, порізаної на рівномірні шматочки. Зверху скумбрію полийте частиною маринаду, а також знову притрусіть цибулею. Наступний шар формується за цією ж схемою.
Маринувати рибу слід у холодильнику протягом доби, але першу порцію можна спробувати вже через 12 годин.
Читайте також, як правильно приготувати шашлик у духовці.
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>
Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт >>