«Найсмачніший желейний десерт без випічки»: як приготувати «Пташине молоко»

07:01, 19.02.2022
«Найсмачніший желейний десерт без випічки»: як приготувати «Пташине молоко»

Пташине молоко (Готуйте смачно з Марією Макарчук)

У знаменитих цукерок «Пташине молоко» є гідний домашній замінник, який багатьом нагадає шоколадно - молочні десерти своїх мам та бабусь.

 

                Секрет приготування  ностальгійних ласощів розкрив ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».

 

                Інгредієнти для шоколадного шару:

 

- молоко                       - 800 мл;

- дитячий шоколадний

  напій                           - 120 г;

- желатин                      - 35 г;

- вода                                     - 100 мл.   

 

 

         Інгредієнти для молочного шару:

 

- молоко                       - 800 мл;

- цукор                          - 150 г;

- ванільний цукор         - 10 г;

- желатин                      - 35 г;

- вода                                    - 100 мл.

 

 

         Швидкорозчинний желатин залийте кип’ячою водою кімнатної температури і залиште набрякати хвилин на 40.

 

         Тим часом готуємо світлий шар десерту. Для цього необхідно налити у каструлю молоко, додати цукор та ванілін і довести до кипіння. Через 2-3 хвилини у молочну масу покладіть желатин й розмішуйте до тих пір, поки він повністю розчиниться.

 

         Вилийте готову суміш у спеціальну форму, почекайте поки вона охолоне й відправте до холодильника.

 

         Шоколадний шар готується за схожою схемою, але з невеликим уточненням. Дитячий напій слід спочатку розчинити у невеликій кількості молока, а вже потім з’єднати з рештою інгредієнтів.

 

         «Збирається» десерт дуже просто. Дочекайтеся поки вихолоне шоколадна маса і вилийте її поверх молочної, переконавшись у тому, що та  добре застигла. Готове желе знову відправте до холодильника.  

         Читайте також: «Не рецепт, а золото!» Як приготувати неперевершені тістечка до чаю.