Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Пташине молоко (Готуйте смачно з Марією Макарчук)
У знаменитих цукерок «Пташине молоко» є гідний домашній замінник, який багатьом нагадає шоколадно - молочні десерти своїх мам та бабусь.
Секрет приготування ностальгійних ласощів розкрив ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».
Інгредієнти для шоколадного шару:
- молоко - 800 мл;
- дитячий шоколадний
напій - 120 г;
- желатин - 35 г;
- вода - 100 мл.
Інгредієнти для молочного шару:
- молоко - 800 мл;
- цукор - 150 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- желатин - 35 г;
- вода - 100 мл.
Швидкорозчинний желатин залийте кип’ячою водою кімнатної температури і залиште набрякати хвилин на 40.
Тим часом готуємо світлий шар десерту. Для цього необхідно налити у каструлю молоко, додати цукор та ванілін і довести до кипіння. Через 2-3 хвилини у молочну масу покладіть желатин й розмішуйте до тих пір, поки він повністю розчиниться.
Вилийте готову суміш у спеціальну форму, почекайте поки вона охолоне й відправте до холодильника.
Шоколадний шар готується за схожою схемою, але з невеликим уточненням. Дитячий напій слід спочатку розчинити у невеликій кількості молока, а вже потім з’єднати з рештою інгредієнтів.
«Збирається» десерт дуже просто. Дочекайтеся поки вихолоне шоколадна маса і вилийте її поверх молочної, переконавшись у тому, що та добре застигла. Готове желе знову відправте до холодильника.
Читайте також: «Не рецепт, а золото!» Як приготувати неперевершені тістечка до чаю.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>