Райські плоди: топ-3 рецепти десертів із яблуками
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Стовідсотково домашній «Наполеон».
Існує чимало рецептів, які покликані максимально спростити приготування цього надзвичайно популярного десерту.
Але, на щастя, кулінарну класику ніхто не відміняв.
Для тих, хто любить стовідсотково домашній «Наполеон», ютуб-канал «Все просто» представив перевірену часом версію.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 400 г;
- яйце – 1 шт;
- вершкове масло – 260 г;
- сметана – 180 г;
- дрібка солі.
Інгредієнти для крему:
- молоко – 900 мл;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 70 г;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло – 250 г;
- мука – 4 ст. л;
- ванільний цукор – 10 г.
Потріть на терці мерзле вершкове масло, всипте до нього борошно і перемішайте руками до утворення однорідної маси. Сюди ж додайте збиті яйце та сметану, замісіть круте тісто й викладіть на стіл, попередньо посипавши його борошном.
Ще раз добре вимішану масу слід розділити на 10 рівномірних частин, сформувати з них невеликі кульки і відправити до холодильника на годину.
А тим часом беріться за крем.
Збийте у каструлі яйця, дрібку солі, борошно, ванілін та цукор.
Молоко окремо нагрійте так, аби воно було гарячим, проте не закипіло. Вливати його до підготовленої суміші потрібно невеликими порціями, постійно помішуючи, аби уникнути утворення грудочок.
Цю молочну масу, також при постійному помішуванні, тримають на слабкому вогні до тих пір, поки загускне. Насамкінець необхідно додати вершкове масло.
Поки заварний крем вихолоняє, випечіть коржі.
Для цього кожне кружальце треба тоненько розкачати на столі, вирізати при допомозі тарілки рівненький круг і покласти до форми разом із зайвими фрагментами. Після випікання їх можна буде подрібнити й використати в якості присипки.
Формується торт із коржів золотистого кольору, добре змащених кремом.
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>