Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Тістечка до чаю (Готуйте смачно з Марією Макарчук)
Торт «Наполеон» настільки популярний, що змушує майстрів кондитерської справи постійно створювати його варіації.
Скажімо, ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук» пропонує рецепт тістечок, які витримані у найкращих традиціях знаменитого десерту, але випікаються набагато простіше.
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 1 л;
- маргарин - 400 г;
- жовтки - 2 шт;
- сметана - 500 мл;
- дрібка солі.
Інгредієнти для крему:
- вершкове масло - 400 г;
- згущене молока - 400 г;
- печиво «Вушка» - 200 г.
Тісто для «Наполеончиків» найкраще замісити ввечері, оскільки перед випіканням його необхідно потримати у холодильнику протягом 10 – 12 годин.
Саме тісто готується дуже просто. Відміряйте літровою банкою борошно, потріть у нього на крупній терці підмерзлий маргарин, додайте дрібку солі, а потім легенько перемішайте.
Сметану (20 %) з жовтками збийте міксером, вилийте до сухої суміші, ще раз добре перемішайте і викладіть на стіл. Місити тісто довго не потрібно. Достатньо, аби воно стало однорідним і набуло форми кульки. Якщо у готовій масі буде помітною маргаринова стружка, не хвилюйтеся. Для даного рецепта – це норма.
Загорніть тісто у кулінарну плівку і помістіть до холодильника. Наступного дня розріжте його на дві частини, розкачайте два коржі, завтовшки 5 мм, а потім виріжте формою тоненькі кружальця. Запікають їх у духовці 18 – 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Крем готується теж дуже просто. Збийте міксером вершкове масло, додайте до нього згущене молоко і ще раз збийте. Обидва ці інгредієнта повинні бути високої якості. За пів години до приготування вийміть їх з холодильника.
Печиво «Вушка» помістіть до поліетиленового кулька і подрібніть качалкою так, аби утворилася розсипчаста присипка.
Процес формування «Наполеончиків» теж нескладний. Спочатку з’єднайте кремом два коржі, потім викачайте у цій же масі тістечка з усіх боків і нарешті присипте подрібненим печивом. Після цього ваші листкові смаколики будуть не лише дивовижно смачними, а й красивими та апетитними на вигляд.
Дивіться також рецепт смачного торту «Наполеон» із заварним кремом.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>