Райські плоди: топ-3 рецепти десертів із яблуками
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Домашній капустяний пиріг.
Якщо рідних людей хочеться порадувати особливим блюдом, а часу для приготування обмаль, варто спекти домашній капустяний пиріг.
З рецептом, який пропонує ютуб-канал «Все просто», легко влаштувати маленьке свято без великих затрат.
Інгредієнти:
- капуста - 700 г;
- цибуля - 1 головка;
- фарш - 350 г;
- морква - 150 г;
- сухі дріжджі - 3 ст. л;
- борошно - 300 г;
- цукор - 2 ч. л;
- вода - 150 мл;
- олія - 50 г;
- яйця - 1 шт;
- сметана - 1 ст. л;
- вершкове масло - 50 г.
Злегка підсмажте на олії дрібно порізану цибулю, додайте потерту моркву і добре протушкуйте.
Далі з невеликим інтервалом викладіть спочатку фарш, а потім покришену капусту. Додайте за смаком сіль та мелений перець і все ретельно перемішайте.
Поки готується на помірному вогні начинка, у борошно висипте сухі дріжджі, влийте олію, теплу воду, замісіть круте тісто і розділіть його на 4 частини.
Коржі необхідно розкачати якомога тонше. Три з них по черзі викладіть у форму, змащуючи кожну поверхню топленим маслом, а потім рівномірно покрийте фаршем. Четвертим коржем прикрасьте зібраний пиріг, заливши верх збитим яйцем із сметаною.
Випічка готується протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>