Як смачно приготувати курчат з грибами за галицьким рецептом
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
Домашній капустяний пиріг.
Якщо рідних людей хочеться порадувати особливим блюдом, а часу для приготування обмаль, варто спекти домашній капустяний пиріг.
З рецептом, який пропонує ютуб-канал «Все просто», легко влаштувати маленьке свято без великих затрат.
Інгредієнти:
- капуста - 700 г;
- цибуля - 1 головка;
- фарш - 350 г;
- морква - 150 г;
- сухі дріжджі - 3 ст. л;
- борошно - 300 г;
- цукор - 2 ч. л;
- вода - 150 мл;
- олія - 50 г;
- яйця - 1 шт;
- сметана - 1 ст. л;
- вершкове масло - 50 г.
Злегка підсмажте на олії дрібно порізану цибулю, додайте потерту моркву і добре протушкуйте.
Далі з невеликим інтервалом викладіть спочатку фарш, а потім покришену капусту. Додайте за смаком сіль та мелений перець і все ретельно перемішайте.
Поки готується на помірному вогні начинка, у борошно висипте сухі дріжджі, влийте олію, теплу воду, замісіть круте тісто і розділіть його на 4 частини.
Коржі необхідно розкачати якомога тонше. Три з них по черзі викладіть у форму, змащуючи кожну поверхню топленим маслом, а потім рівномірно покрийте фаршем. Четвертим коржем прикрасьте зібраний пиріг, заливши верх збитим яйцем із сметаною.
Випічка готується протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>
Пісні страви можуть бути надзвичайно смачними, якщо для їхнього приготування використати перевірений часом рецепт >>