Бійці ЗСУ на Донбасі озброєні комплексами «Джавелін» і готові «пригостити» ворога

16:01, 08.12.2021
Бійці ЗСУ на Донбасі озброєні комплексами «Джавелін» і готові «пригостити» ворога

Андрій Цаплієнко на власні очі переконався, що захисники України озброєні легендарними «Джавелінами». (facebook.com/andriy.tsaplienko)

Переносні протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» не припадають пилом на складах після доставки із США, а перебувають на озброєнні підрозділів ЗСУ в районі ООС.

 

Захисники України готові одразу застосувати їх проти ворога у разі масштабного наступу російських окупаційних військ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко у соцмережах.

 

«Ті, хто думає, що «Джавеліни» в нас на складах припадають порохом, дуже сильно помиляються. Коли ми у жовтні зустрічали ці легендарні протитанкові системи в Борисполі, начальник головного управління логістики Генштабу Микола Шевцов пообіцяв, що вони будуть в руках бійців Операції Об’єднаних Сил», - написав пан Цаплієнко у Телеграм.

 

І додав: «І ось я бачу на власні очі. Генерал обіцянку виконав. І бійці ООС ані хвилини не будуть вагатися, якщо на них попруть російські танки».

 

На своїй сторінці у Facebook Андрій Цаплієнко навів слова одного із захисників України і оприлюднив спільне фото з іншим бійцем:

 

«Про що б там не домовлялися сильні світу цього, а наша справжня надія в цих окопах і цих людях. Особливо, коли у них в руках легендарні «Джавеліни», з яким так не хочуть зустрітися російські танкісти.

 

«Ми спокійні, як крапля роси на листку гінкго», - так у перекладі з військової лексики відповів мені командир на питання про можливий наступ росіян».

 

Нещодавно, командування ООС інформувало, що підрозділи, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил, укомплектовані переносними протитанковими ракетними комплексами «Джавелін».

 

Наприкінці листопада, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов уперше повідомив про використання протитанкового ракетного комплексу Javelin під час бойових дій на сході України проти російських окупантів.