Трамп оголосив надзвичайний стан у Вашингтоні

09:13, 12.01.2021
Трамп оголосив надзвичайний стан у Вашингтоні

ФБР попередило про можливі збройні протести у США перед інавгурацією Байдена

Президент США Дональд Трамп запровадив режим надзвичайного стану у місті Вашингтон. Він діятиме до 24 січня. Це знадобилося для того, аби убезпечити інавгурацію нового президента – Джозефа Байдена.

 

Пані мер Вашингтона Мюріел Баузер звернулася до Білого дому з проханням запровадити у місті режим надзвичайного стану, розповіли у CNN.

 

Вашингтону це потрібно для того, аби отримати додаткове фінансування для забезпечення порядку в місті. Адже саме там 20 січня відбудеться церемонія інавгурації нового президента США – демократа Джозефа Байдена.

 

У відповідь на прохання міста "Дональд Трамп заявив, що в окрузі Колумбія – надзвичайна ситуація". Тому глава Білого дому наказав посилити заходи до 59 інавгурації президента на період з 11 по 24 січня 2021 року.

 

Усе це відбувається на тлі трагічних подій у Вашингтоні 6 січня, коли прихильники Трампа штурмували Капітолій, що призвело до загибелі людей.

 

До того ж ФБР (Федеральне бюро розслідувань) попередило про можливі збройні протести у США перед інавгурацією Байдена. І навіть про підготовку повстання, якщо Трампа усунуть за рішенням Конгресу.

 

Як повідомляла «УМ», соцмережа Twitter назавжди заблокувала аккаунт 45-го президента США Дональда Трампа @RealDonaldTrump "через ризик подальшого підбурювання до насильства", як це було у випадку зі штурмом Капітолію у Вашингтоні. 

 

Спільне засідання двох палат парламенту США підтвердило обрання Джо Байдена 46-м президентом США. Процедура відбулася після дебатів щодо кількох штатів, щодо підрахунку голосів у яких були заперечення від окремих членів Конгресу. По кожному з цих штатів ті, хто заперечував поразку Трампа, лишилися у абсолютній меншості.

 

20 січня відбудеться інавгурація нового президента США. Джо Байден назвав дії Дональда Трампа під час штурму Капітолію його прихильниками "ганьбою для країни"