Джо Байден вважає Дональда Трампа «ганьбою для країни»

12:27, 09.01.2021
Джо Байден вважає Дональда Трампа «ганьбою для країни»

Інавгурація Джо Байдена відбудеться 20 січня 2021 року.

Новообраний президент США Джо Байден схвалює рішення ще чинного президента США Дональда Трампа не відвідувати інавгурацію Байдена, яка призначена на 20  січня.

 

Напередодні про таке своє рішення Трамп написав у соцмережах: «Всім, хто питав - я не прийду на інавгурацію 20 січня».

 

Як передає Україна молода, про це Байден сказав журналістам у штаті Делавер.

 

«Добре, що він не приходить. Він перевершив мої найгірші думки щодо нього. Він ганьба для країни, він зганьбив нас в цілому світі. Не гідний, не гідний обіймати цю посаду», - наголосив новообраний президент США на адресу Трампа.

 

Байден також назвав Трампа одним із найбільш некомпетентних президентів в історії США.

 

Зауважимо, що раніше Трамп не скупився на критику опонента: у ході виборчої кампанії він називав Байдена найгіршим кандидатом у президенти в історії США.

 

Трамп також часто застосовує до Байдена образливі прізвиська, називає його "сплячим Джо" тощо.

 

Водночас, віце-президент США Майк Пенс «все ще не вирішив, чи буде присутнім», повідомила прес-служба високопосадовця журналістам. Деякі ЗМІ, з посиланням на джерела в оточенні Пенса, вказують, що віце-президент планує відвідати церемонію.

 

Як повідомляла «УМ», соцмережа Twitter назавжди заблокувала аккаунт 45-го президента США Дональда Трампа @RealDonaldTrump "через ризик подальшого підбурювання до насильства", як це було у випадку зі штурмом Капітолію у Вашингтоні. 

Спільне засідання двох палат парламенту США підтвердило обрання Джо Байдена 46-м президентом США. Процедура відбулася після дебатів щодо кількох штатів, щодо підрахунку голосів у яких були заперечення від окремих членів Конгресу. По кожному з цих штатів ті, хто заперечував поразку Трампа, лишилися у абсолютній меншості.

 

20 січня відбудеться інавгурація нового президента США.