Петро Порошенко привітав Джо Байдена з утвердженням перемоги у Конгресі США

13:24, 07.01.2021
Петро Порошенко привітав Джо Байдена з утвердженням перемоги у Конгресі США

Петро Порошенко вважає Джо Байдена другом України.

П’ятий президент України Петро Порошенко привітав обраного президента США Джо Байдена з утвердженням перемоги на рівні Конгресу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко написав у Facebook  у четвер, після того, як Конгрес Сполучених Штатів затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

 

Зокрема, Байден отримав 270 необхідних голосів для того, аби бути оголошеним переможцем виборів президента США. Процес ще триває: очікується, що в результаті Байден має отримати 306 голосів, а чинний президент США Дональд Трамп - 232.

 

«Здається, ні в кого серед справжніх друзів США не було сумнівів саме у такому результаті. Завжди згадую його слова, ще на посаді віце-президента США, про те, що у разі необхідності він завжди відкритий для України. Бажаю успіхів демократичній адміністрації Білого Дому на непростому шляху протидії численним викликам сьогодення, яких лише побільшало», - наголосив лідер «Європейської Солідарності» у вітанні.

 

І додав: «Слова своєї глибокої вдячності адресую і республіканській адміністрації США, у співпраці з якою ми продовжували нарощувати нашу стійкість. В Україні щиро цінують стратегічне партнерство і союзництво Сполучених Штатів Америки на засадах твердої двопартійної підтримки України. Виборчі змагання позаду, попереду зміцнення трансатлантичної єдності і солідарності!»

 

Петро Порошенко також оцінив останні події у Вашингтоні, коли прихильники Трампа на короткий час захопили будівлю Конгресу США на Капітолії:

 

«Останні події у Вашингтоні – це наслідок політичної безвідповідальності і справжній виклик американській демократії. Глибоко шокований подіями у Капітолії. Справжній виклик для американської демократії! Чітке підтвердження жахливих наслідків політичної безвідповідальності, насильницької і егоїстичної риторики».

 

І зазначив: «Вірю, що американський народ стане на захист демократії, свободи та правопорядку. Україна солідарна з Вами!».

 

Як повідомляла «УМ», сотні прихильників Дональда Трампа прорвали поліцейські кордони у увірвалися до Конгресу США на Капітолії у Вашингтоні у середу, 6 січня.

 

Сталося це після мітингу Дональда Трампа, тоді як у Конгресі в цей час мали затвердити результати виборів і офіційно оголосити новообраним президентом США Джозефа Байдена.