Рябошапка вважає злиттям провадження завершення справи Гандзюк

09:41, 29.04.2020
Рябошапка вважає злиттям провадження завершення справи Гандзюк

Рябошапка вважає, що вдруге відновити це провадження буде неможливо.

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошка вважає, що передчасна передача до суду справи вбивства активістки Катерини Гандзюк може бути "злиттям провадження". Відновити вдруге розслідування вже буде неможливо.

 

Як повідомляє УМ, про це Рябошапка у коментарі одного з центральних телеканілів.

 

"З того, що я знаю, то велика кількість слідчих дій не була проведена і велика кількість доказів, які були би визначальними для того, щоб отримати обвинувальні вироки, зібрані не були", - зазначив ексгенпрокурор. 

 

Він зазначив, що розуміє та поділяє "стурбованість активної частини українського суспільства, яка вчора вийшла до Офісу президента".

 

"Занадто рано цю справу передали до суду", – стверджує Рябошапка.

 

Колишній генеральний прокурор вважає, що існує загроза передчасного розкриття матеріалів провадження. 

 

"Тому передчасне розкриття матеріалів кримінального провадження і передача до суду – це фактично, грубо кажучи, є злиттям провадження. Другий раз відновити це провадження буде неможливо", – підсумував Рябошапка. 

 

Як повідомляла УМ, 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – голова Херсонської облради Владислав Мангер.

 

Активісти обурилися такому рішенню і висловили своїх претензії. Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування.

 

Близько сотні активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" прийшли під Офіс президента на акцію протесту з вимогою пояснень від Володимира Зеленського та звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової через завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк.