Рябошапка не вірить у розкриття справи Гандзюк після відставки Трепака

16:50, 28.03.2020
Рябошапка не вірить у розкриття справи Гандзюк після відставки Трепака

Руслан Рябошапка не вірить у належне розслідування справи Гандзюк.

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що після відставки заступника генпрокурора Віктора Трепака можна забути про належне розслідування кримінального провадження про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

 

Про це Руслан Рябошапка заявив у коментарі ЗМІ в суботу.

 

«Я тепер думаю, що коли Трепак піде з Офісу генпрокурора, ми фактично можемо забути про те, що ця справа буде розслідувана належним чином», - сказав ексгенпрокурор.

 

І додав: «На мою думку, це надзвичайно погане рішення – усунути Трепака від процесуального керівництва у цій справі, оскільки власне Віктор Трепак був людиною, яка, можна так сказати, вдихнула нове життя в це розслідування. Виключно завдяки оперативним можливостям Трепака вдалося з'ясувати місце перебування одного з ключових підозрюваних – Олексія Левіна. Завдяки зусиллям Трепака його вдалося дуже швидко екстрадувати з Болгарії в Україну».

 

На його думку, Трепак – єдина людина в Офісі генпрокурора, «яка має системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатися далі».

 

«Я думаю, що для Венедіктової (нинішній генпрокурор – Ред.) ця справа не становить особливого інтересу», - наголосив пан Рябошапка про свою наступницю на посаді.

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурорка Ірина Венедіктова усунула Віктора Трепака від усіх справ, розслідуванням яких займається Служба безпеки, в тому числі, про напад на Катерину Гандзюк. Після цього, пан Трепак подав у відставку.

 

Реагуючи на обурення громадськості пані Венедіктова написала у Facebook: «Відсторонення Трепака від справи Гандзюк. По новому розподілу обов‘язків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили. І це його рішення, якщо він вирішить відійти. Група прокурорів в справі залишається та ж сама».

 

5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що мало наслідком його відставку.

 

Вже 17 березня Верховна Рада призначила на посаду генерального прокурора Ірину Венедіктову, яка до цього виконувала обов’язки директора Державного бюро розслідувань.

 

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.