Справа Гандзюк: рахунки Киви арештовані

10:41, 30.04.2020
Справа Гандзюк: рахунки Киви арештовані

Кива безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції

На кошти народного депутата Іллі Киви наклали арешт для забезпечення сплати судового збору за позовом батька активістки Катерини Гандзюк у справі про захист честі та гідності.

 

Про це повідомляє УМ з посиланням на юридичну компанію "Міллер", яка від імені батька активістки подала позов до Киви про захист честі і гідності Катерини Гандзюк

 

"Арештовано рахунки І. Киви по справі Катерини Гандзюк",- зазначили в компанії.

 

 У "Міллер" нагадали, що Кива безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції. 26 червня 2019 року Солом’янський райсуд Києва за позовом батька активістки зобов’язав Киву спростувати брехню про Гандзюк.

 

Також суд ухвалив стягнути з Киви на користь Віктора Гандзюка судовий збір у розмірі 1409,6 гривні.
 

22 квітня на виконання рішення суду державний виконавець Дніпровського райвідділу ДВС у Києві ухвалив постанову про накладення арешту на кошти Киви для забезпечення сплати судового збору.
 

У "Міллер" пояснили, що якщо Кива не виконає рішення суду і не спростує брехню про Гандзюк, то його можуть оштрафувати, а потім і відкрити кримінальне провадження.

 

Як повідомляла УМ, 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – голова Херсонської облради Владислав Мангер.

 

Активісти обурилися такому рішенню і висловили своїх претензії. Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування.

 

Близько сотні активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" прийшли під Офіс президента на акцію протесту з вимогою пояснень від Володимира Зеленського та звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової через завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк.

 

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошка вважає, що передчасна передача до суду справи вбивства активістки Катерини Гандзюк може бути "злиттям провадження". Відновити вдруге розслідування вже буде неможливо.