Справа Гандзюк: засідання слідчої комісії просто неба проігнорували у Венедіктової

13:44, 29.04.2020
Справа Гандзюк: засідання слідчої комісії просто неба проігнорували у Венедіктової

Засідання тимчасової слдічої комісії відбувається на свіжому повітрі.

Представники Офісу генпрокурора та Служби безпеки відмовилися прийти на засідання тимчасової слідчої комісії щодо справи вбивства активістки Катерини Гандзюк.

 

 "Почали засідання ТСК у справі Гандзюк та інших активістів. Зібралися оперативно, через несподівану передачу справи до суду. СБУ і ГПУ не прийшли. Прямо написали, що ТСК в такому форматі не може гарантувати їм безпеку. Тому в них нема можливість прозвітувати про те, як держава Україна та відповідні органи гарантують безпеку українцям, особливо громадським активістам", - повідомила на Facebook-сторінці народний депутат від пратії "Євросолідарність" Вікторія Сюмар.

 

Засідання тимчасової слдічої комісії відбувається на свіжому повітрі.

 
 
 

Активісти та журналісти, які присутні на засіданні ТСК, закликають нардепів збирати підписи за відставку генпрокурора Ірини Венедіктової, яка, на їхню думку, за місяць на посаді розвалила справу Гандзюк.

 

Як повідомляла УМ, 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – голова Херсонської облради Владислав Мангер.

 

Активісти обурилися такому рішенню і висловили своїх претензії. Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування.

 

Близько сотні активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" прийшли під Офіс президента на акцію протесту з вимогою пояснень від Володимира Зеленського та звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової через завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк.

 

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошка вважає, що передчасна передача до суду справи вбивства активістки Катерини Гандзюк може бути "злиттям провадження". Відновити вдруге розслідування вже буде неможливо.

 

  •