Богдан заявляє про намагання Порошенка очолити протестний рух

11:07, 29.10.2019
Богдан заявляє про намагання Порошенка очолити протестний рух

Керівник Офісу президента Андрій Богдан пов'язує протести проти дій чинного президента Володимира Зеленського з експрезидентом Петром Порошенком.

 

Про це йдеться в інтерв’ю  Богдана "Українській правді" – пояснення заяви про те, що люди беруть участь у протестах за гроші.

 

"У нас є інформація, що один з політичних лідерів, а саме експрезидент, вживає максимальних заходів щодо збільшення своєї ролі у протестному русі. І це не те що дивина, це знають усі, це знають ті люди, які були присутні в центрі Києва. І саме вони говорили, що Петро Олексійович був частиною цього руху, яка активно старалась його зробити лідером. Що не було сприйняте іншими учасниками цього руху. Не треба плутати – я говорив тільки про одну частину і про одного персонажа",- сказав Богдан.

 

Коментуючи акції "Ні капітуляції", Богдан сказав, що ніхто не розуміє, що таке "формула Штайнмаєра" і що "вона має бути прописана на відповідній зустрічі, і відповідні домовленості мають бути прописані в законі України".

 

"Це певна фікція назви, в якій ненаповнена на сьогоднішній день суть", – сказав керівник Офісу президента.

 

Він не згоден, що саме через згоду на вирішення конфлікту на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" рейтинг президента упав на 7%:

 

"Не "формула Штайнмаєра" отримала такий негатив, не було зменшення рейтингів, а це був просто зрозумілий процес: через звільнення полонених було величезне зростання (рейтингу – ред.), він був ситуативний, він не міг триматися довго на позначці у 73%. Тому це звичайний період, коли (рейтинг) починає з часом трошки падати, він просідає, а не падає", - підсумував він.

 

На думку Богдана, "і швидкість прийняття законів, і різні закони дискутивні, і земельна реформа, і "формула Штайнмаєра" – це не змінило ставлення суспільства до президента, взагалі не змінило". 

 

Він також зазначив: "Ми дуже добре розуміємо соціологію, і ми нічого не робимо, поки не попробуємо зробити. Поки не зрозуміємо, як це буде сприйнято суспільством". 

 

Як повідомляла УМ, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 

Колишній президент Петро Порошенко запропонував 7 кроків, які варто зробити, щоб уникнути російської пастки.

 

В Києві 14 жовтня відбувся марш "Ні капітуляції!" проти реалізації "формули Штайнмаєра"

 

Учасники акції "Ні капітуляції" вимагають відставки глави ОПУ Андрія Богдана.

 

Також мітингувальники наклеїли на будівлю Офісу президента наклейки, зокрема "Ні капітуляції", "Крим – це Україна", "Донбас – це Україна", "Ні формулі Штайнмаєра", "Богдана у відставку". Представники Правого сектора обклеїли портретами загиблих воїнів АТО парадний вхід.