У Києві відбувається акція «Ні капітуляції!» (Наживо)

16:56, 14.10.2019
У Києві відбувається акція «Ні капітуляції!» (Наживо)

Ветерани АТО у понеділок, 14 жовтня, проводять у Києві марш "Ні капітуляції!" проти реалізації "формули Штайнмаєра".

 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Колона учасників акції рушила від пам'ятника Тарасу Шевченка. Активісти тримають великий банер "Ні капітуляції!". Вигукують "Слава Україні! Героям слава!", "Україна понад усе!" та "Слава нації! Смерть ворогам!".

 

 

У заході беруть участь кілька тисяч активістів. На мітингу можна побачити державні прапори та червоно-чорні стяги.

 

Активісти розпочали акцію біля парку ім. Тараса Шевченка, вони сформувалися в колону та планують пройти центром Києва до Майдану Незалежності, де провести віче.

 

Попереду ходи йдуть чоловіки у військовій формі та несуть плакат з написом "Ні капітуляції!".


 

Раніше участь в акції 14 жовтня підтвердили організації "Правий сектор", ВГО "Ветеранське братерство", "Демократична сокира", ГО "Справа громад"; "Національний корпус" та полк "Азов".

 

В акції також бере участь народний депутат від "Європейської солідарності", волонтер Яна Зінкевич.

 

 

Як повідомляла УМ, 7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. Однак міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у цих населених пунктах 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
Нещодавно прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.