Мешканці Золотого-4 вимагають від Зеленського скасувати розведення військ

21:34, 06.10.2019
Мешканці Золотого-4 вимагають від Зеленського скасувати розведення військ

Мешканці Золотого-4 виступили категорично проти розведення сил.

 

Адже понад 100 будинків Золотого-4 та Катеринівки можуть опинитись в "сірій зоні". 

 

Вони ухвалили відповідне звернення до президента, у якому вимагають скасувати розведення військ.

 

Водночас захистити жителів Золотого-4 після розведення військ обіцяють правоохоронці.

 

Тим часом мешканці Золотого-4 збирають підписи проти розведення сил. Адже понад 100 будинків Золотого-4 та Катеринівки можуть опинитись в "сірій зоні". 

 

Люди підготували звернення до президента України з наступним текстом:

 
"Президенту України Володимиру Зеленському.
 
Колективне звернення жителів Золотого-4 (м Золоте) Попаснянського району Луганської області
 
Ми, жителі міста Золоте-4 змушені звернутися до Вас, як до Гаранта Конституції з вимогою негайно припинити відведення підрозділів ЗСУ з позицій, які вони займають. Вважаємо такі дії капітуляцією. Як показала практика, відведення підрозділів ЗСУ приводило тільки до погіршення становища місцевих жителів. Місце проживання перетворюється в "сіру зону", де життя людини нічого не варте. ВСУ - гарантія безпеки нашого життя".

 

Водночас, як передає прес-служба МВС, заступник чільника Національної поліції Вадим Троян під час зустрічі із місцевими мешканцями повідомив, що незважаючи на анонсоване розведення військ поблизу Золотого поліцейські продовжать нести службу.

 

Також буде збільшено кількість правоохоронців та автопатрулів.

 

Троян зазначив – нині вже є успішний приклад після розведення військ у Станиці Луганській. Там перед позиціями опинились 74 будинки, у Золотому ж 122.

 

Вадим Троян запевнив – постійно перебуватиме у Донецькій та Луганській областях до кінця 2019 року.

 

 

Водночас лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький разом із ветеранами війни вже прибули до Золотого. 

 

Наголошують – готові захищати селище у разі відведення військ. Білецький зазначив, що найбільшої підтримки нині потребують "ті, кого завтра ця влада хоче залишити без прикриття, на поталу так званим "ЛДНР". Це, передусім, мешканці Золотого, Петровського, Станиці Луганської".

 

 

1 жовтня на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого. Після цього має бути узгоджена дата зустрічі лідерів "нормандської четвірки", заявили в Кремлі.

 

В українському Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ у Петрівському та Золотому. В ОБСЄ заявили, що розведення має початися 7 жовтня.