На Луганщині поліція з пострілами не пускала націоналістів до Золотого (відео)

14:18, 09.10.2019
На Луганщині поліція з пострілами не пускала націоналістів до Золотого (відео)

На блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які хочуть проїхати в Золоте, аби не допустити розведення сил.
 
Як повідомив речник "Нацкорпусу" Роман Чернишов у Facebook, "у Кремінному на блокпосту правоохоронці відкрили стрільбу по ветеранам і активістам".
 
В опублікованих відео, йдеться про те, що правоохоронці здійснили кілька пострілів у повітря.
 
Очільник "Національного корпусу" Андрій Білецький запевнив, що націоналісти їдуть на мирну акцію і під час інциденту на блокпосту у націоналістів та ветеранів не було зброї в руках.
 
Відзначається, що правоохоронці не пускали учасників акції в Золоте, доки не приїхав Білецький.
 

 
Повідомляється, що під час сутички один з правоохоронців постраждав, його забрали медики.
 

Нагадаємо, розведення військ у Петрівському і Золотому на Луганщині, яке мало розпочатися 7 жовтня, було відкладено через порушення окупантами режиму припинення вогню в цих точках.

 

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.