«Слуга народу» Яременко вважає, що капітуляція вже відбулася (Відео)

16:59, 07.10.2019
«Слуга народу» Яременко вважає, що капітуляція вже відбулася (Відео)

У листі до голови ОБСЄ в Україні Мартіна Сайдіка (в якому погоджується так звана формула Штайнмаєра), підписаному представником України в тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою, немає нічого, чого не було б в уже підписаних Україною Мінських угодах.

 

Таку думку висловив в своїй  заяві голова комітету Верховної Ради з міжнародних відносин і нардепа від "Слуги народу" Богдан Яременко.

 

"Акції протесту. Я за. Правильно, це складне питання і думка громадськості має бути почута ... Проти чого я? Проти нагнітання. "Ні капітуляції" - це дуже небезпечна заявка, це заявка про нерозуміння того, що відбувається. Капітуляція, якщо і була в Україні, коли було закладена основа всього того, що зараз раптом почало турбувати людей - це формула Штайнмайера і так далі - це вересень 2014 року і лютий 2015 року, коли було підписано Мінські угоди, де є все те, на що погодився Кучма у вересні цього року", -  висловився Яременко.

 

Яременко зауважив, що в документі, який підписав представник України в тристоронньої контактній групі Леонід Кучма, немає нічого, чого не було б в підписаних Україною Мінських угодах.

 

Він заявив, що відмовлятися від мирних переговорів - дуже небезпечна позиція: вона буде вести до ізоляції України

 

"Я розумію, що мирні переговори не повинні відбуватися за рахунок принципових речей, але не жертвувати чимось в цих переговорах - ми не зможемо.Тому не треба боятися формули Штайнмайера, не треба говорити про капітуляцію - вона вже відбулась. Більше, ніж було - ніхто не допустить", - переконаний Яременко.

 

Як повідомляла УМ, розведення військ у Петрівському і Золотому на Луганщині, яке мало розпочатися 7 жовтня, відкладено через порушення окупантами режиму припинення вогню в цих точках.

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.