Пристайко заперечує тиск Трампа на Зеленського під час скандальної розмови

13:59, 23.09.2019
Пристайко заперечує тиск Трампа на Зеленського під час скандальної розмови

Вадим Пристайко (фото: "Громадське")

Глава МЗС України Вадим Пристайко запевнив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час телефонної розмови, яка стала об’єктом скандалу в США.
 
Про це міністр сказав у інтерв'ю "Громадському".
 
"Якщо хтось вважає, що на нашого президента здійснювався тиск, вони повинні це визначити. Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було", - сказав міністр закордонних справ.
 
Пристайко запевнив, що розмова між лідерами була "довгою, дружньою і стосувалася багатьох питань". 
 
Разом з тим він підкреслив, що президент має право говорити з іншим президентом "так, щоб ця розмова залишилася нікому не відомою".
 
"Це єдина передумова, лідери все ще обмінюються між собою важливою і часто чутливою інформацією", - сказав він.
 
Нагадаємо, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
Видання The Washington Post також повідомило, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
Тим часом претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
А сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським. Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.