Кличко призначив на посаду свого радника Максима Бахматова

16:29, 23.09.2019
Кличко призначив на посаду свого радника Максима Бахматова

Віталій Кличко (зліва) та Максим Бахматов (ФОТО kyivcity.gov.ua)

Мер Києва Віталій Кличко призначив на посаду свого радника керуючого партнера інноваційного центру міста UNIT. City і колишнього керівника експоцентру ВДНГ Максима Бахматова.

 

Про це він сказав на пресконференції в Києві, передає 

 

Кличко зазначив, що незадоволений темпами роботи своїх попередніх заступників, які зокрема стосуються будівництва метро на Виноградар, будівництва розв’язки на вулиці Богатирській, зведення Шулявського шляхопроводу, сфери паркування та впровадження електронного квитка в громадському транспорті.

 
«Бахматов займеться втіленням інформаційних технологій в управлінні містом, питанням інвестиційної діяльності, регуляторної політики, містобудування та архітектури. Він тепер є моїм радником, а практично одним із заступників з широкими повноваженнями і дуже серйозними завданнями», — сказав Кличко.
 
 
 
Крім того, у пресслужбі КМДА зазначили, що Бахматова призначили на посаду радника на громадських засадах.
 
 
Як сказав сам Бахматов, у нього є досвід роботи у КВК, тому він давно готувався до політичної діяльності.
 
 
“У мене багатий досвід у КВК і Comedy Club, наразі це дуже важливо. Так сталося, що у мене такий досвід є, тобто я готувався до цієї позиції ще з 1996 року”, – заявив новопризначений радник столичного мера.
 

Бахматов також розповів, що багато разів зустрічався з Кличком і проговорював майбутнє столиці і напрямки розвитку.

 

Кличко подякував за роботу своїм заступникам Олександру Спасибку і Дмитру Давтяну.

 

Зазначимо, раніше в Києві був побитий невідомими заступник Кличка Володимир Слончак.
 
 
 
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 
 

Як відомо, попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Зокрема міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.