Кличко попросив парламент розпустити Київраду: в «Слузі народу» жадають паперів

20.09.2019
Кличко попросив парламент розпустити Київраду: в «Слузі народу» жадають паперів

Затівається нова велика битва за Київ. (Фото з сайта censor.net, kmr.gov.ua.)

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити Київраду VIII скликання.
 
 
Про це столичний мер заявив в четвер після того, як Київрада вдруге не зібрала кворум для проведення сесії.
 
 
Уперше Київрада не змогла зібратися на засідання 12 вересня. Тоді Кличко оголосив про проведення консультацій iз головами депутатських фракцій щодо дострокового припинення повноважень Київради.
 
«Нагадаю, у вівторок, під час консультацій iз лідерами всіх фракцій Київради, ми домовилися про проведення сесії сьогодні. Усі говорили про готовність зібратися заради вирішення гострих питань міста», — сказав Кличко.
 
Він додав, що необхідно приймати важливі для столиці рішення щодо соціальних виплат, зарплат і надбавок педагогам. «Ми на порозі опалювального сезону, і є нагальні питання з підготовки до нього. Треба працювати також над бюджетом Києва на наступний рік. Це ті питання, які необхідно вирішувати невідкладно! Але все робиться для дестабілізації ситуації в столиці», — підкреслив столичний керівник.
 
За його словами, відсутність кворуму свiдчить про несумлінне  виконання обов’язків депутатами Київради.
 
«Сьогодні бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові все ж таки не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві! І нехай тепер депутати йдуть і розповідають киянам, як вони працювали», — заявив Віталій Кличко.
 
У «Слузі народу» довго не мовчали і дали відповідь Кличку. Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко пропонує міському голові Києва Віталію Кличку написати офіційне прохання провести дострокові вибори до Київської ради.
 
«Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Чекаємо офіційне звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подане до Верховної Ради, далі воно надійде в комітет. Ми будемо в комітеті визначатися».
 
Корнієнко уточнив, що наступне засідання Комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування відбудеться 1 жовтня.
 
«Якщо він устигне до цього подати (подання. — Ред.). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення», — заявив Корнієнко. 
 
Нагадаємо, що 4 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. До Верховної Ради подали законопроект про внесення змін у Закон «Про столицю України — місто-герой Київ», яким пропонують провести дострокові вибори мера Києва 8 грудня.