Генпрокурор скликав нараду через підпал дому Валерії Гонтаревої

07:52, 18.09.2019
Генпрокурор скликав нараду через підпал дому Валерії Гонтаревої

(фото: facebook.com / Генпрокуратура)

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка збирає представників силових відомств з приводу розслідування підпалу будинку екс-глави Національного банку Валерії Гонтаревої. 
 
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
 
Як зазначається, 18 вересня очільник Генпрокуратури проведе спільну нараду прокурорів та слідчих з метою швидкого розслідування пожежі. 
 
"Наразі під керівництвом прокуратури поліцією проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення дійсних обставин пожежі та перевірку всіх можливих версій у справі. Кримінальне провадження порушене за фактом умисного знищення майна, його розслідування взято на контроль керівництвом Генеральної прокуратури", - повідомляє ГПУ.
 

Як повідомляла УМ, під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, яка займалася Приватбанком.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі і доручив СБУ долучитися до розслідування.

 

Олігарх Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій. 

 

Водночас Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

 

На місці пожежі в будинку Валерії Гонтаревої поліція знайшла запальну ракету.

 

НБУ назвала атаки на Гонтареву терором, а ЄС вимагає розслідування.

 

Зазначимо, кілька тижнів тому Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми.