Віталій Кличко теж ініціює аудит КМДА

19:01, 16.09.2019
Віталій Кличко теж ініціює аудит КМДА

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Державної аудиторської служби з проханням здійснити фінансовий аудит діяльності структур Київської міської держадміністрації, комунальних підприємств та інших підрозділів за період 2015-2019 років.

 

Про це йдеться на сайті міського голови.

 

"Зважаючи на інформацію, що поширюється в ЗМІ, про нібито бюджетні зловживання у місті Києві, звертаюся до вас щодо здійснення Державною аудиторською службою перевірки та аналізу фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання комунальних коштів і майна, інших активів, правильності ведення бухгалтерського обліку й достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю", - зазначено у зверненні мера Києва на ім’я голови Державної аудиторської служби України.

 

Раніше народний депутат від "Слуги народу", який мітить на пост голови КМДА, Олександр Ткаченко попросив прем'єра Олексія Гончарука провести аудит діяльності мера Києва Віталія Кличка та владних структур столиці.

 

"Мені б дуже хотілося, щоб розбійники, які розкрадали гроші киян, сіли за грати. Як народний депутат і як киянин, я звертаюся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з депутатським запитом та з проханням ініціювати загальний аудит діяльності мера Києва В.Кличка, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур", - пише він.

 

На думку нардепа, Київ потребує "перезавантаження", тому він разом з колегами пропонує новий закон "Про столицю" і дострокові вибори міського голови та Київради на його основі.

 

Як повідомляла УМ, мер Києва Віталій Кличко ініціював консультації з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради 8 скликання. 

 

Читайте також: Так класти болт на Конституцію не наважувався навіть Кучма

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 

 

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.

 

Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації. Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.