Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА

12:46, 24.07.2019
Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА

Керівник Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Рішення аргументовано статтею 118 Конституції України.

 

Відповідний документ з посиланням на власне джерело опублікував на своїй сторінці в Facebook шеф-редактор видання "Обозреватель" Орест Сохар.

 

"Як повідомляють мої джерела, глава Офісу президента Андрій Богдан відправив міністру Кабінету міністрів Олександр Саєнко лист з проханням зробити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. Почалося", – уточнив інформацію Орест Сохар.

 

У документі за підписом Богдана говориться, що Кличко може бути звільнений у зв'язку з тим, що голови місцевих адміністрацій призначаються та звільняються президентом України за поданням Кабміну.

 

 

Також цю інформацію BBC News Україна підтвердив прес-секретар уряду Василь Рябчук. 

 

"Так, справді документ надійшов", - сказав Рябчук і додав, що на сьогоднішньому засіданні уряду питання про звільнення Кличка не розглядали.

 

За його словами, для того, аби Кабмін розглянув цей документ, має пройти певний час, адже цей процес передбачає певні процедури.

 

Водночас представники Кличка повідомили, що їм з цього приводу Офіс президента нічого не повідомляв.

 

"Ми нічого не отримували, ніякі документи до нас не заходили", - сказала прес-секретар мера Оксана Зіновьєва.

 

Якщо рішення про звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації зрештою схвалять, він все одно залишатемться мером Києва.

 

Як повідомляла УМ, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.