Адвокат: Порошенка викликають на поліграф для того, щоб приховати відсутність доказів у слідства

10:56, 14.08.2019
Адвокат: Порошенка викликають на поліграф для того, щоб приховати відсутність доказів у слідства

Адвокат п'ятого президента, лідера партії "Євросолідарності" Петра Порошенка Ігор Головань вважає, що слідство використовує влаштований навколо поліграфа ажіотаж з метою приховати відсутність у нього доказів у справах, де Порошенко проходить як свідок, повідомила прес-служба політсили.

 

"Петро Порошенко двічі відвідував слідчих ДБР як свідок у справах "Кузні" і "телеканалу "Прямий". Надав вичерпні свідчення. Нинішня історія з поліграфом - виключно піар-хід, який має ще на деякий час приховати відсутність у слідства будь-яких доказів будь-яких злочинів або навіть правопорушень", - йдеться в коментарі Голованя, яке має в розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

 

Як зазначається, питання слідчих самі по собі підтверджували той простий факт, що провадження порушені при відсутності події будь-якого злочину.

 

"Щоб приховати це, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) забороняють нам коментувати допити. Справи про ухилення від сплати податків доводяться документами", - сказали в прес-службі.

 

Зазначається, що Порошенко публічно заявляв, що не довіряє ДДБР, оскільки слідчі показали свою упередженість і необ'єктивність і готовий проходити поліграф у прямому ефірі телеканалу "Прямий".

 

Окрім того, в партії вимагають притягнути до відповідальності Андрія Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей.

 

"Йти назустріч примхам кремлівського ініціатора і упереджених слідчих Петро Порошенко не буде. І я, як адвокат, потурати піар-іграм Кремля і ДБР не буду рекомендувати. Ми вимагаємо притягнути до відповідальності пана Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей", - йдеться в повідомленні.

 

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит п'ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) із застосуванням поліграфа.

 

Як повідомляла УМ, ДБР відкрило 12 кримінальних проваджень проти Порошенка

 

12 серпня колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

 

У ДБР Порошенка допитували як свідка у справі щодо можливого ухиляння від сплати податків при купівлі телеканалу «Прямий».

 

Біля ДБР невідомі спробували закидати Порошенка яйцями, а влучили в журналістів

 

ДБР не виключає проведення наступного допиту Порошенка з поліграфом.

 

Порошенко заявляє, що не має жодного стосунку до управління телеканалом «Прямий» і готовий пройти детектор брехні