Порошенко з'явився на допит у ДБР, біля якого зібралися мітингувальники

10:52, 12.08.2019
Порошенко з'явився на допит у ДБР, біля якого зібралися мітингувальники

Колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

 

Про це повідомляє Громадське.

 

У ДБР Порошенка планують допитати як свідка у справі щодо можливого ухиляння від сплати податків при купівлі телеканалу «Прямий».

 

Біля відомства на нього чекали його прихильники, серед яких і його син Михайло. Підтримати Порошенка прийшли його соратники, кандидати від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар, Артур Герасимов та Микола Величкович.

 

 

Також будівлі ДБР проходить мітинг з вимогою засудити Порошенка за привласнення санаторію в Козині.

 

Після появи експрезидента між його прихильниками та противниками на ганку ДБР відбулася словесна конфронтація. Представники обох таборів намагалися перекричати опонентів.

 

«Ви бачите тут хлопців із наколками зі свастиками, це, мабуть, ті ж, хто кидався на машину минулого разу. Тобто, готуються, провокації. І чим більше тут буде депутатів і журналістів, тим їхня вірогідність менша», — сказала Громадському Вікторія Сюмар.

 

Одним з лідерів противників є Віталій Черняховський, головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва».

 

«Ми вимагаємо одного: передати у ДБР матеріали провадження, яке було закрите у 2015 році, і у стислі терміни допитати Порошенка, Володимира Грибанова й Артюшенка», — сказав Черняховський.

 

25 липня Порошенко прийшов на допит у ДБР у справі про продаж заводу «Кузня на Рибальському». Після допиту Порошенка у ДБР на нього намагались напасти.

 

Порошенко фігурує в 11 кримінальних провадженнях. Як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, Порошенко проходить у всіх справах як свідок, підозр йому не вручали.