Порошенко заявляє, що не має жодного стосунку до управління телеканалом «Прямий» і готовий пройти детектор брехні

15:55, 12.08.2019
Порошенко заявляє, що не має жодного стосунку до управління телеканалом «Прямий» і готовий пройти детектор брехні

"Під час мого президенства діяла заборона на перевірку засобів масової інформації. І події, які розгортаються сьогодні навколо "Прямого", дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення.

 

Ініціатор є пан Портнов, учасник підготовки законів "16 січня". За його заявою, абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, понад трьох місяців Державне бюро розслідувань робить спробу тероризувати журналістів. Я не маю жодного відношення до власності або управління "Прямим" каналом", - заявив він.

 

Порошенко заявив, що Портнов "має доступ до всіх без виключення матеріалів слідства".

 

Також п'ятий президент прокоментував можливе проходження детектору брехні.

 

"Я не довіряю Державному бюро розслідувань, їхньому керівництву. Я не вірю в об'єктивність і неупередженість слідства. І в той же час на "Прямому" каналі ті питання, а в мене є цей перелік, які вони (ДБР. - Gazeta.ua) хотіли озвучити, я готовий пройти детектор брехні на "Прямому" каналі у прямому ефірі. Коли я це запропонував, у них великого ентузіазму з цього приводу не було", - сказав Порошенко.

 

Він згадав про справу, порушену бюро.

 

"Справа номер 1. Так звана справа моряків. На сьогоднішній день намагаються робити слідчі дії за заявою Портнова. Більше того, коли прокуратура закрила цю справу, був здійснений тиск на прокуратуру, щоб справу порушили знову. Щоб направити на експертизу. Друзі, уважно почитайте рішення трибуналу в Гамбурзі. Це українська Керченська протока, Азовське море - українське море. Наші моряки - герої. І ми нікому не дамо поставити під сумнів право України на захист свого суверенітету", - заявив Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, 12 серпня колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

 

Біля ДБР невідомі спробували закидати Порошенка яйцями, а влучили в журналістів

 

ДБР не виключає проведення наступного допиту Порошенка з поліграфом.

 

Порошенко фігурує в 11 кримінальних провадженнях. Як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, Порошенко проходить у всіх справах як свідок, підозр йому не вручали.