Телеканал Медведчука скасував телеміст з пропагандистами Москви

13:24, 08.07.2019
Телеканал Медведчука скасував телеміст з пропагандистами Москви

Телеканал NEWSONE повідомляє, що скасвує так званий телеміст під назвою "Треба поговорити".
 
Про це йдеться в заяві на сайті телеканалу NEWSONE.
 
При цьому в заяві проросійського каналу обіцяний телеміст з пропагандистами "Росії-24" назвали "спробою організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей", які нібито ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України.
 
На каналі також поскаржились на "заяви про акції протесту біля каналу". Там стверджують, що отримують "і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких".
 
"Планувалося організувати перший неполітичний телеміст між людьми з України та Росії. Його ведучими повинні були стати далекі від політики Андрій Малахов і Марія Сіттель. Тому ми вважаємо, що такі дії щодо телеканалу повертають Україну за часів прямого залякування і тиску на журналістські свободи", - йдеться в заяві.
 
Нагадаємо, напередодні пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликають приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.
 
Президент Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука: українців він закликав не ставати інструментом для маніпуляцій політиків, а Путіна - поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.