Зеленському дали добу на відповідь телемосту Медведчука з Москвою

08:54, 08.07.2019
Зеленському дали добу на відповідь телемосту Медведчука з Москвою

(кадр відео)

Пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку.
 
Телемост хочуть провести під назвою "Треба поговорити" 12 липня, його ведучим з боку Росії має бути Андрій Малахов, з боку України - ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.
 
Водночас активісти в Україні закликають приходити на протест проти телемосту з пропагандистами Москви.
 
А "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.
 
Анонс пропагандистів
 
Почалося з того, що відомий пропагандист Кремля на каналі "Росія24" Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту "Треба поговорити", який має відбутися 12 липня спільно з українським каналом NewsOne кума Путіна Медведчука. 
 
 
"Відверта розмова між простими людьми давно назріла", - заявив він і нагадав про "незабутній" досвід проведення телемосту між СРСР та США:
 
"Тепер - те саме, але в сьогоденні і між Росією та Україною", - заявив Кісельов. 
 
Одним з ведучих з боку Росії має бути Андрій Малахов, з українського боку - ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. 
 
"Нам треба поговорити, без посередників, без недомовок", - зазначають ведучі майбутнього телемосту у відеоанонсі.
 
Активісти кличуть на протест
 
Між тим під будівлею телеканалу NewsOne активісти організовують протест проти телемосту з "Росія24".
 
"12-го числа, кажуть, буде телеміст між пропагандистами з Росії і пропагандистами з NewsOne. Кажуть, розмова буде між звичайними людьми. Особисто я збираюся йти. Адреса - вулиця Польова, 21. Можливо, навіть заздалегідь прийду. І друзів збираюся взяти", - написав куратор TEDxKyiv Владислав Грезєв у Facebook.
 
Він додав, що "такий помпезний телеміст, як його анонсував пропагандист кісільов, на чиїх руках кров невинних, - має яскравим бути".
 
 

"Тож відчуваю власну відповідальність за яскравість таких проектів. Хто хоче - долучайтесь. Ідемо на телеміст!", - закликав він, додавши посилання на організацію події в Facebook, що має відбутись 8 липня.
 
Ультиматум для Зеленського
 
У свою чергу "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському добу на те, щоб адекватно відповісти на плани провести телеміст, запланований каналом Медведчука.
 
"Мета цієї інформаційної диверсії - очевидна. Програма максимум - символічно поставити Україну в принизливу позу розкаяння і капітуляції перед силою Росії, додати Медведчуку балів перед виборами. Програма мінімум, якщо не вийде - показати, що ініціативи миру між Україною та Росією зривають "фашисти" і, знову ж-таки, додати балів Медведчуку перед виборами", -  заявив лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький у блозі на "Українській правді".
 
 

 
Білецький наголосив, що "українським націоналістам, "нужно поговорить" з президентом Володимиром Зеленським.
 
"Ми даємо Володимиру Зеленському добу на адекватну (!!!) відповідь на інформаційний шабаш, який готує Кремль тут, у Києві. Відповідь має бути адекватною. Лідера держави, яка перебуває у стані війни. Не клоуна, не артиста з олігархічних корпоративів, а Президента. Інакше відповідь "зеленим чоловічкам" Кремля почнуть давати "чорні чоловічки". Думай. Те.", - заявив він.
 
Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук виступив із заявою, що Крим - це Україна, але Росія не агресор.