Глава СБУ Іван Баканов закликає зібрати РНБО через «телеміст» з агресором

13:19, 08.07.2019
Керівник СБУ Іван Баканов закликає провести засідання Ради національної безпеки і оборони, де запропонує ввести санкції до компаній, що здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і "Newsone".
 
Про це інформує прес-служба СБУ.
 
Як повідомляється, Баканов ініціював зустріч членів Ради нацбезпеки невідкладно.
 
"Вважаю абсолютно неприйнятним організацію телеканалом "NewsOne" "телемосту" з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями. СБУ направило до керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", "NewsOne" та "ZIK") повідомлення про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом "Росія" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ", - наголосив Баканов.
 
На зустрічі він пропонує прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення на вказаних телеканалах, та запровадити їх у дію указом президента.
 
Окрім цього Баканов звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо попередження каналів про неприпустимість порушення ліцензійних вимог та законодавства, зокрема співпраці з юридичними особами Росії, які перебувають у санкційному списку РНБО. Останнє, наголошують в СБУ, може стати підставою для штрафів.
 
Доповнюється...