Надія Савченко йде на вибори до Ради зі своєю партією

07:55, 06.06.2019
Надія Савченко йде на вибори до Ради зі своєю партією

Народний депутат Надія Савченко, підозрювана в організації теракту, заявила, що її партія "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" братиме участь у позачергових виборах до Верховної Ради.
 
Про це вона заявила на XII з’їзді своєї партії, який проходив на площі Конституції під будівлею Верховної ради, передає "Слово і діло".
 
"21 липня ми заходимо у Верховну раду, ми стаємо народними депутатами. Всі, хто тут присутні, ідуть по списках цієї партії і йдуть перемагати", - сказала Савченко.
 
Вона додала, що головою виборчого штабу партії буде її сестра Віра Савченко, а речником залишиться Тетяна Проторченко.
 
Після цього вона зачитала кілька прізвищ мажоритарників і списочників.
 
"Наша головна мета, яку ми будемо реалізовувати у Верховній раді - зміна політичної системи", - сказала Савченко.
 
Нагадаємо, 16 квітня депутат Надія Савченко та волонтер Володимир Рубан, яких підозрюють в підготовці масштабного теракту у Верховній Раді, вийшли на волю. У прокурорів була можливість внести нове клопотання про подовження запобіжного заходу, але в них не виявилося заздалегідь підготовленого бланку клопотання, датованого 16 квітня.
 
Того ж дня адвокат Надії Савченко заявив, що вона планує повернутись на роботу до Ради.
 
При цьому адвокат у справі Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко висловила думку, що Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі.
 
Після виходу на волю Надія Савченко заявила, що поділяє положення передвиборчої програми Володимира Зеленського, також вона вимагала якнайшвидшої інавгурації.