Купрій і Савченко в Раді вимагали інавгурації Зеленського: кинули Парубію кайданки (відео)

12:35, 13.05.2019
Купрій і Савченко в Раді вимагали інавгурації Зеленського: кинули Парубію кайданки (відео)

(кадр відео)

Народні депутати Віталій Купрій та Надія Савченко спробували зірвати засідання Погоджувальної ради на початку його роботи - дійшло до сварки, на стіл голови ВРУ кинули кайданки нібито як "символ порушення закону", передає ZIK.
 
Голова ВРУ Андрій Парубій на початку засідання почав обговорювати порядок денний роботи  Верховної Ради, проте його перебив народний депутат Віталій Купрій, голова міжфракційного об’єднання "За Зеленського", заявивши, що спікер займається "не тими питаннями… який ПЕК? Інавгурація президента".
 
Попри вимкнений мікрофон, народний депутат Савченко заявила, що чим довше затягуватимуть з інавгурацією новообраного президента Зеленського, тим довше триватимуть репресії проти політв’язнів Кремля та полонених українців.
 
Після виступу Надії Савченко нардеп Купрій підійшов до голови ВРУ і кинув на стіл перед ним кайданки, заявивши, що це - символ порушення закону спікером.
 

Голова Верховної Ради відреагував на такі заяви: "Я хочу наголосити, що ці люди, які очолюють так зване міжфракційне об'єднання на підтримку Зеленського, сьогодні дискредитують український парламент, сьогодні дискредитують самого Зеленського, усі державні інституції. І мені просто прикро і соромно, що люди зі званням народного депутата так себе поводять на Погоджувальній раді".
 
Після того спікер продовжив засідання.