Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі - адвокат Гонгадзе

10:49, 16.04.2019
Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі - адвокат Гонгадзе

Володимир Рубан та Надія Савченко у суді (фото: 24 Канал)

Адвокат у справі Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі, яка може прийти в разі перемоги кандидата Володимира Зеленського.
 
Про це Валентина Теличенко написала у Фейсбуку.
 
"Надію Савченко та Володимира Рубана суд звільнив не за результатами судового розгляду справи, не тому, що докази їхньої вини виявилися недостатніми, а просто тому, що є прокурори та судді, які вже впевнені в перемозі Коломойського на виборах і наперед стараються показати свою відданість новій владі", - написала вона.
 

За її словами, прокурори навмисно вчасно не зробили клопотання про продовження запобіжного заходу, а "судді швиденько звільнили з-під варти підсудних".
 
"Після Майдану вплив і Портнова, і Коломойського на суддів був надто помітним. У разі перемоги на виборах Зеленського про незалежну судову владу ми забудемо надовго. Законність та справедливість - це буде не про нашу державу. А хтось каже - цінності… А хтось каже: "А я йому вірю"", - зазначила адвокат.
 
Нагадаємо, вранці 16 квітня депутат Надія Савченко та волонтер Володимир Рубан, яких підозрюють в підготовці масштабного теракту у Верховній Раді, вийшли на волю. У прокурорів була можливість внести нове клопотання про подовження запобіжного  заходу, але в них не виявилося заздалегідь підготовленого бланку клопотання, датованого 16 квітня.