Надія Савченко вподобала програму Зеленського: «треба підтримати»

12:05, 23.04.2019
Надія Савченко вподобала програму Зеленського: «треба підтримати»

"Я побачила у програмі Зеленського те, що має бути. Я вважаю, що це треба підтримати", - заявила Надія Савченко (фото: prm.ua)

Народний депутат Надія Савченко поділяє положення передвиборчої програми Володимира Зеленського і поки не збирається бути в опозиції до нього.
 
Про це вона сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради, куди прийшла вперше з березня 2018 року, коли її взяли під варту, передає "Інтерфакс-Україна".
 
На запитання, чи підтримає вона нового президента, чи буде в опозиції, Савченко сказала:
 
"Я побачила, що всі старі політичні сили вміють працювати лише так: або домовилися - і в коаліції, або не домовилися - і в опозиції, без домовленостей".
 
Вона додала, що не буде "ставати в опозицію".
 
"Мені достатньо було прочитати програму кандидата. Багато пунктів - це ті, про які я заявляла три роки тому", - сказала нардеп.
 
"Я побачила у програмі Зеленського те, що має бути. Я вважаю, що це треба підтримати", - заявила Савченко.
 
При цьому вона готова бути опонентом у деяких дискусійних питаннях.
 
Надія Савченко повідомила, що входить у курс справ, зокрема працює над мовним законопроектом, який парламент розглядає зараз.
 
"Щодо мого майбутнього в цьому парламенті - буду продовжувати працювати народним депутатом, оскільки я давала присягу українському народу. Щодо подальшого політичного майбутнього - так, я залишуся в політиці. Я буду не одна. У мене є моя команда", - сказала нардеп.
 
Надія Савченко заявила, що збирається брати участь у наступних виборах до Верховної Ради зі своєю політичною силою "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".
 
Як відомо, вранці 16 квітня депутат Надія Савченко та волонтер Володимир Рубан, яких підозрюють в підготовці масштабного теракту у Верховній Раді, вийшли на волю. У прокурорів була можливість внести нове клопотання про подовження запобіжного заходу, але в них не виявилося заздалегідь підготовленого бланку клопотання, датованого 16 квітня.
 
Того ж дня адвокат Надії Савченко заявив, що вона планує повернутись на роботу до Ради.
 
При цьому адвокат у справі Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко висловила думку, що Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили на знак відданості новій владі, яка може прийти в разі перемоги кандидата Володимира Зеленського.
 

Нагадаємо, Володимир Зеленський перемагає в ІІ турі виборів з попереднім результатом 73,21% голосів. Петро Порошенко отримав 24,45%. Згідно з даними, який ввечері 21 квітня оголосив Національний екзит-пол, за Володимира Зеленського проголосували 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,3% виборців.

 
Після оголошення результатів екзит-полу Володимир Зеленський пообіцяв, що не підведе українців. Також Зеленський розповів про свої перші кроки на посаді президента. Він зокрема заявив, що не бачить Юрія Луценка на посаді генпрокурора.
 
Одразу після виборів представник команди Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявив, що сфера тарифів "не знаходиться у сфері компетенції президента", але пообіцяв розмову Зеленського з урядом щодо ціни на газ. Також Данилюк сказав, що Зеленський "не буде втручатися в процеси і заважати антикорупційним органам робити свою роботу", бо "тоді він нічим не відрізнятиметься від старої системи".
 
Через це перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що менш ніж за 24 години команда Зеленського повністю змінила свої передвиборчі обіцянки.