Порошенко попередив про кризу від повернення «Приватбанка» Коломойскому

15:46, 15.04.2019
Порошенко попередив про кризу від повернення «Приватбанка» Коломойскому

Глава держави наголосив, що рішення на користь Коломойського стане "потужним ударом по співпраці з МВФ" (фото Михайла Марківа)

Президент Петро Порошенко заявив, що повернення націоналізованого "Приватбанку" колишньому власнику Ігорю Коломойському стане ударом по співпраці з МВФ.
 
Він також сказав, що був шокований заявою Коломойського про бажання отримати 2 мільярда доларів компенсації.
 
Про це президент розповів під час зустрічі з бізнесом 15 квітня, яку транслював "112 Україна".
 
"Націоналізація Приватбанку, якою ми - нагадаю - врятували гроші десятків мільйонів клієнтів, проводилася у партнерстві з Фондом (МВФ, - ред.). Тож задній хід викличе глибоку кризу у відносинах із МВФ. З відповідними ризиками для курсу гривні і можливістю нової економічної кризи", - зазначив Порошенко, зокрема, в Твіттері.
 
Водночас, зазначив президент, "не мовчать пов’язані із Зеленським особи, і вимога двохмільярдної компенсації за Приватбанк - "уже на столі".
 
"А справа про визнання націоналізації незаконною - на останній стадії судового розгляду", - додав Порошенко.
 
Глава держави наголосив також на тому, що рішення на користь Коломойського стане "потужним ударом по співпраці з МВФ".
 
Нагадаємо, нещодавно Ігор Коломойський заявив, що його наразі не цікавить повернення банку у свою власність, він боротиметься у судах за повернення капіталу банку у розмірі 2 мільярдів доларів та отримання від держави "компенсації моральних збитків".
 
Проте наступного дня стало відомо, що Коломойський через суд вимагає повернути йому акції "Приватбанку".
 
Як відомо, нинішнього кандидата в президента Володимира Зеленського пов'язують саме з Коломойським. Так, нещодавно "Схеми" навели три докази впливу Коломойського на Зеленського, а також виявили, що Зеленський за останні два роки щонайменше 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав Коломойський, а після його переїзду в Ізраїль шоумен двічі бував у Тель-Авіві.
 
Також відомо, що Андрій Богдан, який здійснює юридичний супровід кампанії кандидата Зеленського, є особистим адвокатом Ігоря Коломойського.
 
А сам Володимир Зеленський стверджує, що в його команді працюють охорона і юрист олігарха Ігоря Коломойського тому, що у них контракт.